Treceți la conținutul principal

Cum arată pentru mine aspiratorul viitorului... Şi eu mă număr printre cei care sunt puţin leneşi şi parcă n-am pornirea necesară să mă apuc de curăţenie. Nu daţi cu pietre, sunt sincer şi cred că şi voi vă regăsiţi în cuvintele de mai sus, aşa-i? Ok, tocmai am scăpat de o bătaie. Să continuăm....

  Chestia cu programatul, adică de la 10:00 mă duc la teatru şi apoi vin acasă şi de la 12:00 fac curăţenie nu funcţionează. Pur şi simplu se găseşte altceva de făcut şi uit complet de curăţenie. 

 Am căutat şi tot căutat un aspirator care să-mi vină în ajutor şi care să vină din viitor şi nu am găsit. Chiar dacă nu am găsit, măcar o să îmi imaginez unul care să îndeplinească toate dorinţele mele şi el o să fie mândru de mine şi eu o să fiu mândru de el. Şi eu, atunci, o să-l numesc aspiratorul viitorului... şi el o să fie încântat cu un aşa titlu.

 În primul rând, în viziunea mea, un aspirator al viitorului trebuie să aspire singur. Eh, cum? Păi, eu stau pe canapea şi privesc un film bun, iar el aspiră toată mizeria din: dormitor, baie, bucătărie şi living.

 În al doilea rând, aspiratorul viitorului trebuie să ştie să vorbească, nu neapărat română, engleză ar fi perfect! Trebuie să vorbească şi să audă ce-i spun eu. Deci, trebuie să aibă urechi. Nu neapărat urechi de om normal, că nu-i om normal, o pereche de ureche de iepuraş luuungi şi mari ar fi perfecte! Să înţelegeţi cât mai bine vă las aici o schiţă:
 În al treilea rând, aspiratorul viitorului trebuie neapărat să ştie să meargă. Deci, trebuie să aibă picioare. Nu picioare de om normal, nişte roţi ar fi perfecte! Iată schiţa acum:
 În al patrulea rând, aspiratorul viitorului trebuie să aibă un stomac maree, mareee. Bine, nu trebuie să aibă un stomac, ar fi perfect dacă ar avea un sac mare. Da, gen aspiratoare cu sac. Dar nu ca cele de acum care au doar un pacheţel pe post de sac, pacheţelul trebuie să devină un adevărat pachet. Astfel, nu va mai trebuie să-l golesc la fiecare funcţionare, ci după vreo 4-5 procese de aspirare. De data aceasta schiţa s-a pierdut... :D

 În al cincilea rând, aspiratorul viitorului trebuie să aibă eficienţă energetică crescută, cum are aspiratorul Daewoo care este conceput să ofere o putere mare de aspirare la consum redus de energie. Şi în acest caz schiţa e tot pierdută... :D

 În al şaselea rând, aspiratorul viitorului trebuie să aibă o perie eficientă, ca cea a aspiratorului Daewoo care ajunge şi în cele mai greu accesibile locuri de curăţat şi rezolvă treaba în doi timpi şi trei mişcări.

 În al şaptelea rând, trebuie să aibă şi furtun rotativ 360 de grade pentru o utilizare mai uşoară şi filtru HEPA, deoarece aerul evacuat să fie cât mai curat şi fără praf şi nu în ultimul rând trebuie să aibă un tub telescopic care ne vine în ajutor cu o rază de acţiune mai mare.

 Hai că nu-s chiar aşa multe puncte de bifat! Până o să se inventeze acest aspirator al viitorului eu o să mă mulţumesc cu aspiratorul Daewoo care îndeplineşte aproximativ jumătate din cerinţe şi mă gândesc serios să-i ofer lui titlul de "Aspiratorul viitorului".  

 Până data viitoare, am venit, v-am informat, v-am pupat! ;)

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

"O viaţă mai bună" de Anna Gavalda - recenzie

Titlu: O viaţă mai bună;Autor: Anna Gavalda;Categorie: Beletristică;Editura: Polirom.
 Anna Gavalda (n. 1970) este una dintre cele mai apreciate romanciere franceze contemporane. A debutat in 1999, cu volumul de povestiri As vrea sa ma astepte si pe mine cineva (Polirom, 2006), distins cu Le Grand Prix RTL-Lire 2000. Acesta a fost urmat de romanele O iubeam (2002; Polirom, 2003, 2014) si Impreuna (2005; Polirom, 2005, 2011, 2014), ajunse imediat pe listele de bestselleruri din toata Europa si adaptate pentru marele ecran. A mai publicat citeva volume de povestiri, carti pentru adolescenti si romanele Cea care alina (2008; Polirom, 2008), Darul unei zile (2009; Polirom, 2010) si Billie (2013; Polirom, 2015).

 Sunt sigur că ne dorim cu toţii o viaţă mai bună, mai uşoară, mai faină sau o viaţă liniştită. Anna Gavalda, în cel mai recent roman al său tradus şi în România şi apărut la editura Polirom, conturează două poveşti diferite a doi tineri care privesc viaţa superficial, dar care aspir…

„Endal” de Allen şi Sandra Parton - recenzie

„Cel mai bun prieten are, adesea, patru picioare.” – Colette

 O lectură uimitoare şi puternică prin mesajul pe care reuşeşte să îl transmită. O lectură tristă, dar cu multe nuanţe de fericire, inserate printre paragrafe...

 Pentru că nu mai avea nimic interesant pe lista de lectură, am dat un ochi prin biblioteca de la liceu şi astfel am găsit o colecţie de patru romane reunite într-o singură carte. Imediat ce am zărit cartea scrisă în cinstea lui Endal, am simţit că trebuie să citesc şi eu cartea. Am început lectura bucuros şi am devorat cartea în  mai puţin de trei ore, reuşind cu brio să mă prindă în mrejele ei şi să mă ţină până am terminat-o de citit.

  Povestea care a stat în spatele acestei impresionante cărţi este una cât de poate de reală, trăită pe pielea scriitorilor, lucru ce conferă autenticitate şi veridicitate operei.

 La baza romanului stau doi tineri fericiţi care se înţeleg foarte bine. Pentru că se pornise "Războiul din Golf", Allen Parton se înrolează volunta…