Împreună putem ajuta!

 Da, chiar noi, chiar aici, chiar acum putem face o schimbare în bine. O schimbare de care se vor bucura mulţi oameni, o schimbare importantă prin mesajul ei şi prin puterea ei de a fi auzită.
 Nu-ţi imaginezi cât de important e să donezi o sumă cât de mică de bani pentru proiectele ONG-urilor din România. Gândeşte-te că odată ce ai donat tu (nu contează suma donata), vor dona şi alţi, deci tu vei fi un exemplu pozitiv, pentru că schimbare începe cu tine! Nu trebuie să zici că dacă a donat vecinul, probabil e mai mult decât suficient, nu! Pentru că banii donaţi de vecinul tău acoperă doar o mică parte dintr-un întreg. Acoperă şi tu o parte! Nu-ţi mai cumpără lucruri scumpe, nefolositoare. Sunt convins că îţi cumperi odată la 2-3 zile un lucru care nu te ajută în niciun fel. Când ai să le utilizezi? Când ai să le pui în practică? Răspunsul e trist, foarte trist: niciodată.
 Şi dacă azi ai donat "x" lei şi ai acoperit o mică parte, maine sau peste o zi, o săptămână sau chiar o lună, fă tot posibilul să mai acoperi încă puţin. Crede-mă, acest lucru va fi apreciat de echipa ONG-urilor din ţară. 
  
 Eu am ales un proiect în care cred cu adevărat, e vorba despre proiectul "Centrul de Excelenta pentru studiul si tratarea leucemiilor", finalist al Campionatului de Bine.


 De ce am acest proiect?

 Pentru că sunt foarte mulţi copii care suferă de leucemie. Am ales şi pentru că am citit cartea scriitorului francez Éric-Emmanuel Schmitt: "Oscar şi Tanti Roz". Cărticica spune povestea lui Oscar, un mic băieţel de zece ani, care îi scrie lui Dumnezeu. Oscar se află într-un spital, pentru că suferă de leucemie şi ştie că va muri curând. Cu toate că Dumnezeu nu-i răspunde, el continui să-i spună povestea lui şi viaţa lui de zi cu zi. O femei bună pe nume Tanti Roz, îl face pe Oscar să creadă că are mai mulţi ani şi cu fiecare zi din viaţa lui Oscar dispare un an. E o poveste emoţionantă, dureroasă şi totodată superbă! Mi-am dorit din suflet să-l ajut pe Oscar (citind cartea) şi mi-am dat seama că dorinţa lui este  ca eu să-i ajut pe alţii. Tocmai de aceea i-am promis că am să fac şi eu o mică donaţie. 
 Aici ai toţi finaliştii "Campionatului de Bine".

 Donaţi şi voi, iar pe Oscar o să-l faceţi fericit! :)

Comentarii

Postări populare