Prăjitura "Tăvălită"



INGREDIENTE:

Blat:
-3 ouă
-o cană şi jumătate de zahăr
-o jumătate cană de ulei
-o cană lapte
-o linguriţă amoniac
-două căni de făină

Glazură:
-o cană de apă
-o cană de zahăr
-o linguriţă de margarină
-4 linguri rase de cacao
-o sticluţă esenţă de rom

Decor:
-nucă de cocos sau nucă mărunţită

MOD DE PREPARARE:

Blat: Într-un bol spargi ouăle şi le mixezi cu zahărul, până ce se topeşte. Apoi, se adaugă uleiul şi laptele dulce, amesteci uşor. Adaugi faină şi amoniacul stins cu puţin oţet sau zeamă de lămâie. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, torni compoziţia într-o tavă tapetată cu ulei şi făină, ori cu hârtie de copt. Coci blatul 35-45 de minute la 180 de grade.
















Glazura: Cât timp se coace blatul prăjiturii, faci glazura. Într-o craticioară mică pui apa, zahărul, linguriţa de margarină şi cacaoa. Porneşti focul şi fierbi siropul până se îngroaşă bine, ca un fel de miere. Opreşti focul şi torni esenţa de rom.


Blatul fierbinte îl tai în pătrăţele şi torni glazura fierbinte peste el. Îl laşi să se răcească complet. După ce a ajuns la temperatura camerei dai cubuleţele prin nucă de cocos sau nucă zdrobită. 



Prăjitura se serveşte după ce a stat cel puţin 24 de ore la frigider, astfel blatul va fi moale.

POFTĂ BUNĂ!

Comentarii

Postări populare