"Vulpea şi steaua" de Coralie Bickford-Smith - recenzie


Editura: Litera
Număr pagini: 64
Data apariţiei: Ianuarie 2017
Tip copertă: Cartonată.

„Splendid... O încântare” – Philip Pullman

Descrierea:

Într-o pădure deasă şi adâncă, trăia odată o vulpe. De când se ştia pe lume, singurul ei prieten era steaua care îi lumina în fiecare noapte drumul prin pădure. Dar, într-o noapte, steaua nu mai apăru pe cer, iar vulpea se văzu nevoită să înfrunte întunericul de una singură…

 Părerea mea:

 O minunată carte pentru copii, în care prietenia adevărată este cel mai important lucru pentru o simplă vulpe roşcată.
 Astăzi am primit această cărticică de la editura Litera şi tot astăzi am şi citit-o. Imediat ce am venit de la liceu am găsit coletul, l-am desfăcut şi de îndată ce am zărit cartea aceasta, m-am îndrăgostit de copertă şi de formatul ei. Chiar dacă nu prea citesc literatură pentru copii, mi-a plăcut faptul că în spatele cuvintelelor se ascund  idei şi sensuri înţelese mai bine atunci când ai devenit mai mare. Bineînţeles, şi copii pot merge în spatele cuvintelor şi descoperi toate înţelesurile acestora.
 Imediat după ce am deschis coletul am răsfoit şi citit cartea. Nu a durat mai mult de zece minute, reuşind să mă relaxez puţintel după o zi aglomerată la liceu. 

 Câteodată e bine să mai revenim şi la cărţile mai simpluţe, pentru că ne aduc aminte de copilăria noastră, atât de îndepărtată...

 Ilustraţiile care însoţesc povestea vulpiţei sunt superbe, realizate cu atenţie şi măiestrie. De asemenea, ilustraţiile au fost o adevărată bucurie pentru ochi, iar povestea o bucurie pentru suflet.  Pe scurt, cartea constă într-o relaţie de prietenie dintre o vulpe din pădure şi o stea de pe cer, ce apărea în fiecare noapte, luminând calea vulpii. Cu puţine cuvinte, dar suficiente, scriitorul descrie această prietenie frumoasă, bazată pe încredere şi respect, fără interes, cum rar mai întâlneşti în ziua de azi. Tocmai această prietenie face specială cartea, reuşind să-ţi rezerve un loc în inima ta. Prieteni "la cataramă", vulpea şi steaua duceau o viaţă liniştită. Întâmplarea face ca, într-o noapte, steaua să nu mai apară pe cer. Supărată, vulpea întrebă de stea pe toată lumea, disperată. Oare se vor reîntâlni? Răspunsul îl găsiţi în carte.

 Vă invit cu drag să citiţi această cărticică ilustrată, sigur o să fie pe gustul vostru! 

Lecturi plăcute în continuare, dragilor! :)

Mulţumesc mult editurii Litera pentru exemplarul oferit

Comentarii

Postări populare