Cum m-am îndrăgostit de Kristin Hannah şi de ale ei cărţi

 Sunt cărți care te fac să te simți bine în compania lor, cărți care nu te lasă să dormi, cărți care te prind în mrejele lor și nu îți mai dau drumul, cărți care își rezervă singure dreptul de a nu te părăsi, urmărindu-te săptămâni întregi. Astfel aș descrie cărțile scrise de Kristin Hannah.


  Kristin Hannah este o autoare dragă sufletului meu și totul a început de la o singură carte, împrumutată de la liceu. 

   Este vorba de "Winter Garden", sau "Grădina de iarnă" (în românește). Spre sfârșitul lunii ianuarie am văzut cărți noi în biblioteca din liceul meu. Entuziasmat, pentru că rar vin cărți noi, le-am scos de pe rafturi pe toate și le-am răsfoit. Erau titluri celebre, romane actuale și câteva colecții de romane, publicate la editura Reader's Digest. Acestea din urma mi-au atras cel mai mult atenția, întrucât într-o singură carte erau integrate patru romane din literatura universală, iar într-una din aceste colecții era și romanul "Grădina de iarnă", de Kristin Hannah. "Grădina de iarnă" m-a convins să-i dau o șansă. În primul rând, pentru că sunt pasionat de grădinărit și în, al doilea rând, pentru că văzusem că o prietenă de-ale mele, de pe Goodreads, a notat-o cu 5 steluțe, nu mai știu sigur. Am început lectura ei pe 1 februarie și am terminat-o pe 3 februarie, citind-o foarte rapid, stilul lui Kristin fiind simplu și planurile narative ușor de urmărit. Am adorat-o pur și simplu și am savurat fiecare propoziţie așternută pe hârtie de scriitoare. Singurul cuvânt pe care l-am spus când am dat și ultima pagină a fost "Uimitoare!", mai apoi notând-o cu 5 stele pe Goodreads. 

  Cartea aceasta m-a urmărit multe zile după ce am terminat-o. Îmi veneau în minte fraze întregi din ea și imediat ce vedeam că cineva nu mai știa ce să citească, o recomandam cu încredere.

  După o pauză lungă de la romanele sale, dar menţinându-mi interesul sporit pentru cărțile ei, am revenit la Kristin Hannah. De curând am primit două cărți scrise de ea: "A doua șansă" și "Aleea cu licurici" și abia aștept să le citesc.

Iată cum m-am îndrăgostit de Kristin Hannah, de la o simplă carte... :) Kristin Hannah s-a născut în California, iar în prezent locuieşte în Bainbridge Island, Washington, alături de soţul şi fiul ei. 

 Kristin Hannah este autoarea a peste douăzeci de bestselleruri foarte apreciate de cititorii din întreaga lume. Cărţile ei au fost recompensate cu premii prestigioase, printre care National Reader's Choice şi Golden Heart al Asociaţiei Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.

Comentarii

Postări populare