Ce noapte!


Ce noapte!

 Anul trecut eu am organizat Halloween-ul pentru prietenii mei şi iată ce mi-am notat în jurnal: "Anul acesta eu voi organiza Halloween-ul pentru prietenii mei. M-am gândit şi răzgândit unde să-l organizez, dar cred că cel mai fain ar fi la mine acasă, pentru că prietenii mei nu prea îmi cunosc casa şi niciodată nu le va trece prin cap de unde poate pica o pânză de păianjen, un schelete, ori o găleată cu insecte. 
  Sunt în febra cumpărăturilor şi încerc să bifez cât mai multe obiecte şi decoraţiuni cât mai repede, mai am 48 de ore la dispoziţie, aşa că plasez repede o comandă online. Pânze de păianjen - bifat, ghirlande Halloween - bifat, lumânări Halloween - bifat, schelete Halloween - bifat. 
 Oh, să nu uit de un sorţ Halloween cu sânge! Mă va ajuta enorm să nu mă murdăresc când voi face punch-ul de fructe şi când voi coace biscuiţii în formă de degete de vrăjitoare.
 În timp ce mutam obiectele din sufragerie, căci aceea va fi sala "balului", am auzit soneria şi am mers să deschid.
 Un colet imens şi-a făcut apariţia în faţa uşii şi am ţopăit de bucurie. Mă aşteptam să ajungă abia mâine, însă site-ul de unde am comandat a confirmat şi livrat comanda foarte rapid. Încă ţopăiam şi zâmbeam când Mara, soţia mea, a venit acasă.
- În caz că te întrebi de ce sunt fericit, află că au venit decoraţiunile pentru petrecerea de poimâine seară!
- Glumeşti? Abia acum 2 zile ai dat comanda!
- Nu, nu glumesc. Uite coletul!
 A rămas şi ea uimită de livrarea rapidă şi ne-am apucat de decorat casa. Am început cu living-ul, pregătind o masă într-un colţ, acoperindu-o cu o faţă de masă albă cu pete de sânge pe ea şi puţin sclipici. Apoi, am dat jos tablourile şi de cuiele din perete am atârnat ghirlandele. Pe jos am împrăştiat fâşii de hârtie creponată şi o găleată de insecte din plastic. 
 La bucătărie am scos câteva farfurii din dulap şi în locul lor am aşezat un schelete micuţ, iar în ghiuvetă am pus o decuraţiune în formă de dovleac. O ultimă parte a decorări a fost cea mai uşoară: o cursă sub formă de pânză de păianjen, pe care am acoperit-o cu nişte frunze din grădină. Încă puţin şi suntem gata! Timpul trece foarte repede când munceşti, aşa că mai sunt doar 30 de minute până ce prietenii noştri vor sosi. 
 Prima dată i-am văzut pe geam cum se apropie cu felinarele aprinse spre casa noastră, am luat coşul cu dulciuri şi am ieşit să-i întâmpin. Afară, vremea se răcorise şi un vânt slab îmi loveşte faţa în momentul când deschid uşa.
- Trick or treat? au spus în cor.
- Trick, ăsta, treat, le-am răspuns, provocând valuri de râs. Poftiţi înăuntru, i-am îndemnat.
 Mara, soţia mea, stinsese luminile şi aprinsese lumânările în formă de cranii, dar şi lumânările din dovlecii ciopliţi de mine.
- Marius, l-am strigat eu pe un coleg, te duci tu până în bucătărie să scoţi şampania din găleata cu gheaţă? E în dulapul cel mare, îţi dai tu seama.
- În dulap?! Mă întreabă contrariat.
- Da, ne cam încurca şi am decis să o punem în dulap.
 După câteva momente, un strigăt de spaimă ne-a făcut să tresărim şi am fugit în bucătărie să vedem ce s-a întâmplat cu Marius. Înainte să plecăm, am lăsat-o pe Corina, cea mai bună prietenă a soţiei mele, să toarne în pahare şampanie din sticla care se afla chiar sub masă.
- Ce-ai păţit? Cu greu mi-am stăpânit râsul, căci ştiam că în dulap e scheletul.
- Du-te naiba! 
- Pe bune, ce-ai păţit? Nu m-am mai putut abţine şi am schiţat un zâmbet mic, care s-a transformat în hohote zgomotoase de râs.
- M-ai văzut mai naiv aşa şi te-ai gândit să mă trimiţi pe mine, nu?
 Un alt strigăt disperat s-a auzit, de data aceasta, din sufragerie. Corina era prinsă în plasa de păianjen şi ţipa din toţi plămânii.
- Corina, dragă, ce-ai păţit? În timp ce-o întreabă, Mara are o faţă de nevinovată, cu toate că ea s-a gândit să-i facă o surpriză Corinei.
- M-am, am deschis şampania şi apoi m-am trezit sus aici.
 După ce am dat-o jos pe Corina, am toastat şi am dansat pe Nightwish şi pe Red Hot Chili Peppers. La final, am picat toţi rupţi de oboseală, ce noapte!"


Nightwish - Nemo


Red Hot Chili Peppers - Otherside
sursă prima poză: pixabay;
sursă poze 2 şi 3: carnaval24.ro

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare