Un cadou cu adevărat deosebit


Păşind apăsat, mă îndrept grăbit spre apartamentul meu, în timp ce o pătură de nori mari şi grei de pe cer anunţă că în curând se apropie furtuna. Nu-mi plac zilele ploioase, poate doar dacă stau acasă (cu o cană de ceai în mâna, citind o carte bună) şi nu sunt nevoit să fug dintr-o parte în alta a oraşului. 
 De cum intru în apartament şi aprind lumina, ochii mei fixează data din calendar marcată cu un "X" roşu. Nu se poate! Peste 3 zile este ziua de naştere a nepoţelei mele Corina.
 Mă tot gândesc ce cadou să-i fac, însă nu mă pot hotărî şi, în speranţa că voi găsi ceva ajutător, intru pe pagina părinţilor ei, de facebook. În ultima poză remarc că are la mâna stângă două brăţări de mărgele. Asta e! 
 Repede, arunc pătura de pe genunchii mei, deschid laptop-ul şi tastez: "brăţări personalizate". Apăs pe site-ul ingriko.ro şi în faţa mea apar o mulţime de brăţări handmade. Ce de modele frumoase! Pentru că sunt pe acest site, observ o categorie intitulată "brăţări copii". Ce-mi atrage cel mai mult atenţia este o brăţară cu un ursuleţ simpatic şi drăguţ. Ar fi cadoul perfect pentru Corina, pentru că iubeşte ursuleţii. Ce fetiţă nu iubeşte ursuleţii?
 Cu intenţia de a finaliza comanda, mai rătăcesc puţin pe site, căutând şi “brăţări foto gravură”, pentru că îmi iubesc soţia şi un cadou neaşteptat, din inima, sigur o să o impresioneze, dar şi “coliere nume”, deoarece un colier s-ar potrivi perfect cu brăţărica aleasă de mine pentru ea. Ecranul îmi confirmă: “Comandă trimisă”, închid laptop-ul şi-mi dau seama că zâmbesc fără motiv. În minte îmi revine un citat tare drag: “Orice cadou din partea unui prieten reprezintă o dorinţă de a fi fericit.” - Richard Bach, probabil din acest motiv zâmbesc. 
 Timpul a trecut repede şi m-am trezit peste câteva zile cu domnul curier la uşă. Am deschis cutia nerăbdător şi am văzut superbele cadouri de la Ingriko.ro. Toate erau minunate, lucrate cu grijă şi delicateţe, ajungând la mine într-o stare perfectă. 
 În momentul în care i-am oferit cadoul Corinei, aceasta a schiţat un zâmbet larg şi mi-a spus aşa:

- Unciule, îmi pace mut. O să o pot meleu!


 M-am bucurat mult când am auzit vorbele de mai sus, Corina venind la mine şi îmbrăţişându-mă. Şi soţia mea a fost încântată de colier, purtându-l în fiecare zi la gât, acesta asortându-se şi potrivindu-se cu orice ţinută. Brăţara a ales s-o poarte doar la ocazii speciale, căci arăta minunat. Şi orice zi este o ocazie specială, nu? 
  

Comentarii

Postări populare