10 autori foarte populari pe care nu i-am citit încă


O nouă săptămână, o nouă şi interesantă provocare lansată de DorinaDănilă.com. 

1. Margaret Atwood

„Povestea slujitoarei” am tot văzut-o pe instagram/ facebook/ goodreads, încât nu am cum să nu o citesc. Am mai văzut că şi serialul este în vogă, dar aş vrea să încep cu cartea. Nu numai „Povestea slujitoarei” este populară, şi celelalte cărţi ale scriitoarei sunt celebre (Asasinul Orb, Alias Grace). Tu ai citit vreo carte scrisă de această scriitoare canadiană? Ţi-a plăcut?

2. Gustave Flaubert

Vara trecută cartea „Doamna Bovary” era printre primele cărţi pe care trebuia să le citesc pentru clubul de lectură, coordonat de profesoara mea de franceză. Ei bine, nici până acum nu am reuşit să citesc capodopera lui Flaubert. Am ratat ocazia vara trecută. Nu este târziu, am timp să recuperez.

3. Donna Tartt

Cine nu îi cunoaşte „cărămizile”? :D „Micul prieten”, „Sticletele” şi „Istoria secretă” sunt trei cărţi care au făcut-o pe Donna populară. Am în bibliotecă „Micul prieten”, am încercat să o citesc de două ori, dar m-am dat bătut. Poate altădată?

4. Jojo Moyes

„Înainte să te cunosc” şi „Fata pe care ai lăsat-o în urmă” sunt cărţile pe care le deţin de la Jojo Moyes. Am răsfoit romanele ei prin librării, însă doar le-am răsfoit. Ecranizarea „Before you” m-a tentat de câteva ori să o vizionez, eu #rezist. Am aflat o informaţie-cheie despre acţiune dintr-un videoclip şi aştept să o uit, drept pentru care nu voi citi prea curând „Înainte să te cunosc”.

5. Nicole C. Vosseler

 Această autoare este renumită pentru descrierile ei. Doar ce am deschis noua ei carte tradusă, apărută la editura Rao, că deja nu mai eram în România. Din ce am văzut eu, scrie frumos. De asemenea, la editura Rao i-a apărut şi cartea „Sub luna de şofran”, foarte, foarte, apreciată în rândul cititorilor. Cu toate că romanele sale sunt lungi, nu mă tem să le citesc, căci sunt convins că se citesc rapid. Tu ai citit ceva scris de la Nicole C. Vosseler?

6. Fredrik Backman

 Un alt contemporan pe care nu l-am citit. Morăcănosul Ove şi „Bunica mi-a zis să-ţi spun că-i pare rău” (Ugh, ce mai titlu!) sunt apărute la editura Art. Mai am şi câteva e-book-uri în engleză şi încă nu m-am atins de vreo carte scrisă de acest autor suedez. Să-mi fie ruşine! Apropo, Ove are şi ecranizare, să încep cu aceea?

7. Martha Hall Kelly

Martha m-a cucerit definitiv de când am văzut un scurt videoclip cu ea prezentându-şi cartea „Lilac Girls”, care a fost tradusă în româneşte şi publicată la editura Litera. Martha vorbeşte atât de calm şi cald, încât a reuşit iremediabil să-mi pătrundă în suflet. Deşi este o persoană în vârstă, timpul şi-a lăsat amprenta frumos asupra ei. Stilul şi eleganţa o definesc. Am primit „Când înfloreşte liliacul” acum câteva săptămâni şi nu e zi în care să nu mă gândesc la ea.

8. Priya Parmar

 Am câştigat romanul „Vanessa şi sora ei” la un concurs sponsorizat de Cartepedia. Cel mai mult mă atrag la ea două lucruri: faptul că Philippa Gregory a scris despre Priya Parmar că este, citez, „o voce nouă, puternică, în ficţiunea istorică” şi faptul că e vorba în carte despre Virginia Woolf. Coperta mă atrage, subiectul mă atrage, aşa că îmi rămâne să citesc cartea. Chiar, tu ai citit-o? 

9. Daphne du Maurier

 Probabil una dintre cele mai celebre şi bune scriitoare. „Rebecca”, „Verişoara mea Rachel” şi „Hanul Jamaica” sunt nume de romane răsunătoare, care au trecut testul timpului, rămânând de actualitate. Îmi doresc să citesc măcar o carte scrisă de Daphne du Maurier.

10. Lisa See

În bibliotecă am „Fetele din Shanghai” şi „Visul lui Joy” de la această autoare. Am remarcat-o pe Lisa See mai întâi pe goodreads.ro. La Gaudeamus 2017 i-am cumpărat cărţile şi urmează să i le citesc. Sunt nerăbdător să văd cum scrie Lisa See.

Tu ce autori ai evitat până acum, dar ai vrea să-i citeşti în viitorul apropiat?

Dacă ţi-a plăcut articolul, lasă un comentariu.

Comentarii

 1. Sa stii ca nici eu nu i-am citit. De Jojo Moyes am cateva carti in biblioteca. Nu stiu cand ajung sa citesc tot ceea ce vreau !

  RăspundețiȘtergere
 2. 1, 2, 4,5, și 9 citiți. Restul încă nu.

  RăspundețiȘtergere
 3. 4, 5, 7 si 10 sunt autoare de suflet. Pe Jojo Moyes cartea care o recomanda cel mai mult e Fata pe care ai lăsat-o in urma.
  Sub luna de sofran a lui Nicole C. Vosseller e un roman foarte reușit. Dincolo de Nil e mai slăbuță, abia dupa jumătate devine mai bună.
  Cand înflorește liliacul - must read! Cât mai curând!
  Iar Lisa See...as recunoaște-o dintr-o mie datorită stilului sau unic. Floare-de-zapada si evantaiul secret si Fetele din Shanghai sunt doua dintre romanele mele de suflet.

  Aș mai adauga-o pe lista si pe Kate Morton. Povestile ei te cuceresc rapid, iar stilul e inconfundabil!

  Lecturi placute! 😁✌️

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trebuie să recuperez cât mai repede! ;) Mulţumesc pentru vizită, Iustina! Zi fainăăă!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Popular